SL HR EN
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Blog

Zeliščna juha s kokosovim mlekom in popečeno bageto

9. april 2020 | Kuharski recepti
Zeliščna juha s kokosovim mlekom in popečeno bageto
WMF

Sestavine

  • 0,5 l jušne osnove
  • 2 korenčka
  • 1 kos zelene, približno 100 g
  • 1 kos šalotke
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 1 pest peteršilja, koriandra, mlade špinače in kalčkov
  • Košček masla

Priprava

Šalotko, korenček in zeleno narežite in popražite na 1 žlici masla. Vlijte v jušno osnovo, dodajte kokosovo mleko,pokrijte, povišajte temperaturo in kuhajte 10 minut. Dodajte zelišča in špinačo ki jih predhodno seseklajte v pire. Bagueto narežite na tanke trakove in jih v ponvi z malo masla prepražite do hrustljavosti.Postrezite jih z juho. Juho okrasite s svežimi zelišči ali krešo. Zelo okusni so tudi majhnimi žličniki kremnega sira,ki jih dodamo v juho prav na koncu.

Uporabljeni izdelki