Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Blog

Mojca Mavec: Fežuada - brazilska enolončnica

Fežuada recept - brazilska enolončnica

Feijoada Feijoda (slovensko: fežuada), izvira iz besede feijão, kar po portugalsko pomeni fižol. Je fižolova enolončnica, nacionalna jed Brazilije, predvsem Ria de Janeira, medtem ko ostale dele Brazilije predstavljajo druge regionalne jedi.

Sestavine

  • 250 g fižola
  • 300 g svinjskih reber
  • 100 g pamceta
  • 2 klobasi za kuhanje
  • 300 g svinjskega pleča
  • 2 čebuli
  • 3 stroki česna
  • žlička mletega čilija
  • 2 lovorjeva lista
  • sol, poper
  • 4 žlice rdečega vina

Priprava

  1. Nasesekljamo čebulo in česen, narežemo vse kose mesa in klobase.
  2. Posamenzne vrste mesa vsakega posebej popečemo in shranimo na toplo.
  3. V posodo dodamo vse kose mesa, klobaso, fižol, dodamo lovorjev list in malo rdečega vina ali kisa.
  4. Fežuada se kuha dobri dve uri, da se meso in fižol zmehčata.

Uporabljeni izdelki