Polnjena paprika
Sestavine
- 4 velike zelene paprike
- 1 velika čebula
- 500 g mletega govejega mesa
- 1 jajce
- Sol in poper, sladka paprika v prahu
- 1 majhna pločevinka paradižnika, narezana (približno 400 ml)
- 500 ml zelenjavne juhe
Priprava
- Papriki odrežite pokrov, odstranite semena in bele dele. Speremo s pod hladno vodo in narežemo čebulo.
- Mleto meso zmešajte z 3/4 narezane čebule, jajcem, poprom, soljo in papriko v prahu. Nato napolnite mesno maso v paprike in ponovno postavite pokrov (po potrebi pritrdite z zobotrebci).
- Paprike postavite v lonec na pritisk, preostalo čebulo, zelenjavno zalogo in sesekljan paradižnik enakomerno porazdelite po paprikah. Zaprite pokrov, segrejte lonec na stopnji 2 in paprike kuhajte 20 minut. Nato izklopite in počakajte, da se tlak samodejno zmanjša, da se lahko pokrov odpre.
- Med tem naredite v drugi posodi paradižnikovo omako in jo na koncu dodajte v lonec.
Uporabljeni izdelki