SL HR EN
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Blog

Polnjena paprika

9. april 2020 | Kuharski recepti
Polnjena paprika
WMF

Sestavine

  • 4 velike zelene paprike
  • 1 velika čebula
  • 500 g mletega govejega mesa
  • 1 jajce
  • Sol in poper, sladka paprika v prahu
  • 1 majhna pločevinka paradižnika, narezana (približno 400 ml)
  • 500 ml zelenjavne juhe

Priprava

  1. Papriki odrežite pokrov, odstranite semena in bele dele. Speremo s pod hladno vodo in narežemo čebulo.
  2. Mleto meso zmešajte z 3/4 narezane čebule, jajcem, poprom, soljo in papriko v prahu. Nato napolnite mesno maso v paprike in ponovno postavite pokrov (po potrebi pritrdite z zobotrebci).
  3. Paprike postavite v lonec na pritisk, preostalo čebulo, zelenjavno zalogo in sesekljan paradižnik enakomerno porazdelite po paprikah. Zaprite pokrov, segrejte lonec na stopnji 2 in paprike kuhajte 20 minut. Nato izklopite in počakajte, da se tlak samodejno zmanjša, da se lahko pokrov odpre.
  4. Med tem naredite v drugi posodi paradižnikovo omako in jo na koncu dodajte v lonec.

Uporabljeni izdelki