Pirine jagodne palačinke s skuto in kokosovo kremo - Blog - Coincasa Slovenija

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR EN
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Blog

Pirine jagodne palačinke s skuto in kokosovo kremo

13. april 2021 | Kuharski recepti


Pirino moko pred uporabo presejemo, večje otrobe odstranimo. Spodaj naštete količine zadostujejo za 5 večjih palačink, če pa je ponev malo manjša (ali pa dodate večje jajce/več tekočine) jih zlahka pripravite tudi 6. In brez skrbi, nadeva bo dovolj. 


Za palačinke…

Sestavine:

  • 100 g pirine polnozrnate moke
  • 100 ml rastlinskega napitka*
  • 60 ml radenske
  • 1 jajce
*v tem receptu je uporabljen riževo mandljev napitek


Za nadev…

Sestavine:

  • 500 g bio skute (lahko tudi ricotte; izbereš lahko tudi kozje ml. izdelke)
  • 4 JŽ kokosovega jogurta
  • 1 jajce
  • 1/2 čž prave burbonske vanilije v prahu
  • 50 g ksilitola oz. brezovega sladkorja (lahko tudi navadnega)
  • fino naribana lupinica ekološke limone
  • nekaj kapljic limoninega soka (po želji)

Za preliv...

Sestavine:

  • 1 jajce
  • 50 ml rastlinskega napitka
  • 1 JŽ kokosovega jogurta


Za postrežbo…

  • kokosov jogurt, kokosova krema ali grški jogurt
  • ekološka 100% jagodna marmelada
  • nekaj svežih ekoloških jagod, mariniranih v mletem brezovem sladkorju
  • mlet ksilitol oz. brezov sladkor za posip



Priprava:

za palačinke…

Moko presejte. Če ima večje grobe delce, jih po želji lahko odstranite. Zmešajte z vsemi ostalimi sestavinami, dokler ne dobite zmesi primerne gostote. Zgornje sestavine so okvirne, prilagodite jih glede na vrsto moke, velikost jajca… Zmes naj počiva vsaj 20 minut, nato jo ponovno premešajte in pripravljena je za peko.

Za boljši okus palačinke specite na kokosovem olju.

za nadev…

V večji skledi dobro zmešajte vse sestavine razen jajca. Poskusite in količino limone ter sladkorja prilagodite okusu. Dodajte jajce, dobro premešajte. Vsako palačinko premažite z žlico ali dvema nadeva ter zavijte. Spodnji ter zgornji rob spodvihajte v notranjost palačinke, da nadev med peko ne bo ušel iz nje.

Palačinke polagajte eno zraven druge v pekač, premazan s kokosovim oljem.

za preliv…

Dobro zmešajte jogurt, rastlinsko mleko in jajce. Po želji (glede na okus ter vrsto rastlinskega mleka) lahko preliv še malce posladkate.

Izdatno prelijte čez palačinke ter jih v ogreti pečici na 180 stopinjah pecite približno 20 minut.

postrežba…

Najboljše so še tople. Z malce mletega brezovega sladkorja, veliko žlico hladnega kokosovega jogurta, zdravo marmelado ter svežim sadjem.


DOBER TEK!

Na sliki:

Recept pripravila: Katja - Cook & Eat & Smile