Špinačno sirni rigatoni

Sestavine
- 2 stroka česna
- 3 čebule
- 1 žlica masla
- 75 ml belega vina
- 350 ml polnomastnega mleka
- 1 posušen strok čilija
- 350 gramov testenin
- 150 g gorgonzole z mascarponeom
- 25 g parmezana (fino naribanega)
- 1 žlica limoninega soka
- 150 g mlade listnate špinače
- 30 g orehovih jedrc
- Sol, poper, muškatni orešček
Priprava
- Česen in čebulo narežemo na drobno. V ponvi segrejemo maslo. Čebulo in česen pražimo do prosojnosti. Med mešanjem dodajamo moko. Zalijemo z vinom, ogenj zmanjšamo za polovico, dodamo še mleko in z metlico mešamo do gladkega .Dodamo čili in omako vremo 5 minut.
- Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži.
- Gorgonzolo zdrobimo, omaki dodamo parmezan in pustimo da se stopi. Začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in limoninim sokom. Špinačo operemo, osušimo in vmešamo v pripravljeno omako. Grobo nasekljamo orehe.
- Testenine odcedimo , nato jih v skledi zmešamo z omako, potresemo z orehi in takoj postrežemo.
Uporabljeni izdelki