SL HR EN
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Blog

Špinačno sirni rigatoni

Špinačno sirni rigatoni
WMF

Sestavine

  • 2 stroka česna
  • 3 čebule
  • 1 žlica masla
  • 75 ml belega vina
  • 350 ml polnomastnega mleka
  • 1 posušen strok čilija
  • 350 gramov testenin
  • 150 g gorgonzole z mascarponeom
  • 25 g parmezana (fino naribanega)
  • 1 žlica limoninega soka
  • 150 g mlade listnate špinače
  • 30 g orehovih jedrc
  • Sol, poper, muškatni orešček

Priprava

  1. Česen in čebulo narežemo na drobno. V ponvi segrejemo maslo. Čebulo in česen pražimo do prosojnosti. Med mešanjem dodajamo moko. Zalijemo z vinom, ogenj zmanjšamo za polovico, dodamo še mleko in z metlico mešamo do gladkega .Dodamo čili in omako vremo 5 minut.
  2. Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži.
  3. Gorgonzolo zdrobimo, omaki dodamo parmezan in pustimo da se stopi. Začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in limoninim sokom. Špinačo operemo, osušimo in vmešamo v pripravljeno omako. Grobo nasekljamo orehe.
  4. Testenine odcedimo , nato jih v skledi zmešamo z omako, potresemo z orehi in takoj postrežemo.

Uporabljeni izdelki