Pečena bedrca z mladim krompirjem in mladimi listi špinače

Sestavine
- 12 piščančjih bedrc
- Sol in poper
- 3 žlice moke
- 1 žlica masla
- 2 žlici repičnega olja
- 150 g celerije
- 2 stroka česna
- 100 g prekajene slanine (narezano na kocke)
- 5 velikih šalotk
- 250 g majhnih belih gob
- 4 vejice peteršilja
- 2 vejici timijana
- 4 lovorjevi listi
- 0,5 l belega vina (rizling)
Priprava
Piščančja bedrca začinite s soljo in poprom, ter enakomerno pomokajte. Specite na maslu in olju v aromatični posodi WMF Vitalis vse do zlato rjave barve in nato odložite na krožnik. Zelenjavo narežite na grobe koščke, česen drobno sesekljajte ,dodajte kocke slanine in vse skupaj pražite par minut v posodi WMF Vitalis. Vse posolite, zmešate in zopet odstavite v ločeno posodo. Šalotko narežete na obroče debeline 1 cm, gobe operete in nareežete, ter grobo nasekljate peteršilj. Vse pražite s timijanovimi drobtinami in zdrobljenimi lovorjevimi listi v posodi aroma WMF Vitalis. Dodate zelenjavo iz sklede in deglazirate z belim vinom. Spet vse zavrete. Piščančje bedrce dodate v posodo in dušite približno 30–40 minut, tako da je pokrov zaprt.
Listi špinače
Potrebujemo:
400 g svežih špinačnih listov, 2 šalotke, ½ stroka česna, 1 žlica masla, 1 ščepec sveže naribanega muškatnega oreščka, mleti črni poper in sol i
Liste špinače previdno očistite, šalotko na drobno narežite in popražite s česnom na maslu. Popražite in po okusu začinite z muškatnim oreščkom, soljo in poprom.
Mladi krompir
Potrebujemo:
500 g novega krompirja (če je mogoče kuhano), 2 žlici morske soli, 2 vejici rožmarina
V veliki ponvi zavrete vodo, solite. Krompir in rožmarinove vejice naj skupaj rahlo vrejejo približno 15-20 minut. Nato krompir olupite.
Vse kupaj servirate na krožnik, bedrca na sredino, krompir in špinačo na vsako stran in na koncu prelijete z zelenjavo, ki se je kuhala z bedrcami.
Uporabljeni izdelki