SL HR EN
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Blog

Mojca Mavec: Šakšuka iz Izraela

3. maj 2020 | Kuharski recepti
Šakšuka recept iz Izraela

Jed, s katero se začne dan v Izraelu, ne glede na to, kateri skupnosti pripadaš. Šakšuka je sonce, ujeto na krožniku, in najboljšo pripravljajo v starem delu Jaffe.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 2 rdeči ali rumeni papriki
  • manjša čebula, strok česna
  • konzerva paradižnika v koščkih
  • sol in poper
  • oljčno olje, svež peteršilj
  • čajna žlička mlete kumine
  • čajna žlička mlete rdeče paprike (lahko tudi dimljene!)
  • pol čajne zličke čilija
  • ol skodelice nadrobljene fete (po želji)

Priprava

  1. Sesekljamo čebulo in jo na hitro popražimo na oljčnem olju.
  2. Dodamo sol, poper, česen, sesekljano papriko ter dušimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo vse začimbe in paradižnik. Po potrebi zalijemo z malo vode in kuhamo dobre pol ure na nizkem ognju.
  3. V ponev ubijemo jajčka. Počakamo, da omaka povre in da so jajčka pečena. Po želji postrežemo še s feto. Šakšuko postrežemo v ponvi s svežim kruhom.

Iittala krožnik iz Coincase

V primeru, da vas zanima še krožnik na sliki: Iittala. Finski dizajn po dostopni ceni. Obožujem njihovo linijo Taika s poslikavami Klausa Haapaniemija, ki burijo domišljijo in se v močnih barvah tako lepo podajo tudi k jedem iz Sredozemlja.

Povezava do izdelka: TAIKA KROŽNIK IITTALA Littala krožnik by Coincasa