Kuharski receptiBananino pomarančna granola brez kosmičev
Hrustljava granola je nekaj, kar hitro prepriča prav vsakega. Nekateri jo posujejo po mrzlem mleku, drugi jo raje dajo v vročega in počakajo, da se malce omehča ...
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiPirine jagodne palačinke s skuto in kokosovo kremo
Pirino moko pred uporabo presejemo, večje otrobe odstranimo. Spodaj naštete količine zadostujejo za 5 večjih palačink, če pa je ponev malo manjša (ali pa dodate večje jajce/več ...
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiKavno rožičevi muffini s cimetom (in to brez kave)
Hitro pripravljeni kolački, v katere namesto skodelice kave zamešate njen veliko bolj zdrav nadomestek, so odličen prigrizek za katerikoli trenutek dneva. Takrat ko ti v želodcu ...
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiHrustljavo zapečen piščanec z medeno balzamično glazuro in grozdjem
Če se Vam zdi, da je piščanec dolgočasna izbira za kosilo, se motite. Sam po sebi res nima izrazitega okusa in če ga vselej znova pripravljate zgolj s ščepcem soli, se okusa lahko ...
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiMojca Mavec: Hopel popel, ljubljanska tortilja
Preveri recept za ljubljansko različico tortilje. Hope popel so pripravljali v restavraciji hotela Union in je danes žal ena od prevečkrat pozabljenih ljubljanskih jedi.
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiMojca Mavec: Pohorska omleta
Še ena pozabljena sladica iz otroštva. Pohorska omleta. Koliko je bilo debat nekoč med Štajerci, kdo si jo je prvi izmislil. Tokrat kuhamo po receptu iz nekdankega Poštarskega ...
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiMojca Mavec: Gruzijski pesto
V gruzijski kuhinji je čutiti vpliv Perzije. Preverite recept za pesto z orehi in koriandrom, s katerim lahko začinite svojo najljubšo zelenjavo.
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiMojca Mavec: Fežuada - brazilska enolončnica
Feijoada Feijoda (slovensko: fežuada), izvira iz besede feijão, kar po portugalsko pomeni fižol. Je fižolova enolončnica, nacionalna jed Brazilije, predvsem Ria de Janeira ...
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiMojca Mavec: Šakšuka iz Izraela
Jed, s katero se začne dan v Izraelu, ne glede na to, kateri skupnosti pripadaš. Šakšuka je sonce, ujeto na krožniku, in najboljšo pripravljajo v starem delu Jaffe.
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiPečena bedrca z mladim krompirjem in mladimi listi špinače
Sestavine 12 piščančjih bedrc Sol in poper 3 žlice moke 1 žlica masla 2 žlici repičnega olja 150 g celerije 2 stroka česna 100 g prekajene slanine (narezano na kocke) 5 velikih ...
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiŠpinačno sirni rigatoni
Sestavine 2 stroka česna 3 čebule 1 žlica masla 75 ml belega vina 350 ml polnomastnega mleka 1 posušen strok čilija 350 gramov testenin 150 g gorgonzole z mascarponeom 25 g ...
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiMango-Ananas-Smoothie
Sestavine 1/4 Ananas 1/2 Mango 1/2 Sok limete 100 ml Pomarančnega soka Priprava Olupite mango in ananas ter ga narežite na majhne koščke. Dodajte skupaj s sokom polovice limete ...
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiPolnjena paprika
Sestavine 4 velike zelene paprike 1 velika čebula 500 g mletega govejega mesa 1 jajce Sol in poper, sladka paprika v prahu 1 majhna pločevinka paradižnika, narezana (približno 400 ...
Nadaljuj z branjem →Kuharski receptiZeliščna juha s kokosovim mlekom in popečeno bageto
Sestavine 0,5 l jušne osnove 2 korenčka 1 kos zelene, približno 100 g 1 kos šalotke 400 ml kokosovega mleka 1 pest peteršilja, koriandra, mlade špinače in kalčkov Košček masla ...
Nadaljuj z branjem →